Colla Voce banner
Colla Voce synger på scenen

Colla Voce – «følg stemmen» – er et nytt blandakor for alle som er 20 år og oppover (enten du er 20 eller 90), uansett om du har sunget i kor tidligere eller ikke. Vi øver i Olsvik kirke i Bergen vest hver mandag kl. 19:30–21:30 og ledes av den sprudlende og svært dyktige sangpedagogen Angela Vågenes.

Besøk oss på Facebook!

Støtt oss med grasrotandelen din!

Send Grasrotandelen 917656126 til 2020, så får vi inntil 7% av det du spiller for hos Norsk Tipping. Dette betyr mye økonomisk for Colla Voce!

Vi trenger deg! Ja, du ja!

Vi er for øyeblikket noen titalls sangglade mennesker med godt humør, god spredning i alder, passelige ambisjoner og masse entusiasme! Vi ønsker gjerne å bli mange flere.

Vil du lære mer om stemmebruk? Liker du å synge, eller er du nysgjerrig på å synge i kor? Da vil vi ha deg! Bare stikk innom på en mandagsøvelse, eller ta kontakt for mer informasjon.

Vel møtt til korøvelse!

Kontakt

Kommende opptredener

Colla Voce skaper stemning i julehandelen!

Fra 11:00 til ca. 11:30 på lørdag kan du høre oss utenfor Meny. Vi lover julestemning med både opptreden fra oss og allsang med kjente og kjære julesanger!

De som arrangerer julefesten 5. januar må vite innen 31. desember hvor mange som vil ha servering, og om eventuelle allergier. Meld deg på her!

Lørdag 15. desember synger vi på Vestkanten.

 • Fremmøte: 10:20 ved infoskranken midt i senteret (nedenfor det lange rullebåndet opp til 2. etg.). Vi blir deretter fulgt av vekter ned til der vi skal varme opp. Om du skulle komme sent, så er dette et rom med inngang på bakkeplan ved Nordea og Joker, men mer vet jeg ikke, så møt heller presis! Vi synger utenfor Meny ca. 11:00–11:30. Vi kan legge fra oss jakker osv. i oppvarmingsrommet, det er låst mens vi opptrer.
 • Antrekk: Sort med RØD detalj (ikke turkis som vanlig). Helst med nisselue eller noe annet nissete!
 • Program: Det meste vi har brukt av julesanger hittil i år, inkl. O helga natt og de fire tradisjonelle julesangene vi fikk utdelt tekst på på mandag (O jul med din glede, Bjelleklang, Tenn lys og På låven sitter nissen).

Dette er repertoaret vi kommer til å øve på fremover:

 • Still, still, still
 • O come, all ye faithful
 • Carol of the bells
 • Stille natt, hellige natt
 • Ding dong merrily on high
 • O helga natt
 • Jul, jul, strålande jul
 • The lion sleeps tonight

Få e-post når det kommer nye meldinger fra styret:

Du må bli med i notegruppen på MuseScore før du kan lytte til og skrive ut noter. Følg stegene nedenfor for å bli med i notegruppen.

 1. Gå inn på MuseScore-gruppen til koret.
 2. Trykk «Log in» øverst til høyre, og så på Facebook-knappen (Facebook er det enkleste, men du kan også lage brukernavn/passord om du heller vil det.)
 3. Når du har logget inn skal du være kommet tilbake til MuseScore-gruppen (hvis ikke, klikk på lenken i punkt 1 igjen for å komme til gruppen). Trykk på knappen «Join» for å bli med i gruppen (i skrivende stund er denne knappen til høyre på det grå feltet, under bildet).
 4. For å være sikker på at du har gjort riktig og har tilgang til notene, klikk på fanen "Sheet music" når du er inne i gruppen. Du skal da se en liste med mange noter. Klikk på noen av notene. Du skal få dem opp. Hvis du i stedet får advarsel om at du ikke har tilgang til notene, så er du sannsynligvis enten ikke innlogget eller du har ikke meldt deg inn i gruppen.

For å lytte til noter med MuseScore må du være med i notegruppen på MuseScore. Se Hvordan bli med i notegruppen på MuseScore for detaljer. Når du er medlem følger du stegene nedenfor for å lytte til noter.

 1. Last ned appen MuseScore til Android, eller MuseScore Songbook til iPhone/iPad (Android-appen er gratis, iPhone/iPad-appen koster 15-20 kr.
 2. Åpne appen og logg inn på samme måte som du gjorde på nettsiden (enten med Facebook-knappen eller med brukernavn/passord). Hvis du får opp spørsmål om "Start trial" eller lignende kan det hende du bare kan klikke på "Close" i hjørnet.
 3. For å finne alle notene våre, søk enten etter collavoce (i ett ord) eller Christer van der Meeren. MuseScore har endret søkefunksjonaliteten sin av og til, men forhåpentligvis virker en av disse. Du kan også søke etter tittelen på noten, men avhengig av tittelen kan det hende du finner mye som ikke er relevant.
 4. Når du har funnet en note i søkelisten (eller er inne på den), kan du hvis du vil prøve å klikke på menyknappen og legge den til i favoritter eller "My songbook". Da har du den lett tilgjengelig uten å måtte søke den frem på nytt.
 5. Når du er inne på noten, så er det en «volumbryter»-knapp nederst til høyre. Klikk på den. Her kan du stille volumet på de ulike stemmene (og til og med skjule stemmene fra notene på skjermen om du vil det). Obs: Det er (eller har i alle fall vært) en feil i appen som kan gjøre at de to nederste stemmene i volummikseren, selv om de er mutet, spiller likevel. Da kan du bare stille volumet på disse opp og ned igjen til null (eller trykke på mute-knappen to ganger). Disse skal alltid være mutet. Det er volumet på stemmene som heter «Sopran», «Alt» osv. som du skal stille på om du vil høre bare din stemme.

Obs: Pass på at du ikke endrer toneart ved et uhell. Før du øver på en sang, klikk gjerne på «tannhjulet» nederst i appen, og klikk på «Original»-knappen nederst (knappen skal da være blå – det betyr at tonearten er riktig). Her kan du for øvrig også endre tempoet om du ønsker det.

Obs: Det går an å lytte på noter direkte på nettsiden til MuseScore også (i stedet for i appen), men da kan du ikke stille volumet på hver stemme. Bruk appen i stedet.

For å skrive ut noter må du være med i notegruppen på MuseScore. Se Hvordan bli med i notegruppen på MuseScore for detaljer. Når du er medlem følger du stegene nedenfor for å skrive ut noter.

 1. Gå inn på MuseScore-gruppen til koret.
 2. Nå som du er med i gruppen kan du klikke på fanen «Sheet music» inne på gruppen for å se alle notene. Klikk på noten du vil skrive ut.
 3. Klikk «Download» og så «PDF» for å laste ned notene slik at du kan skrive dem ut. Obs: Ikke klikk på «PDF including parts». Da får du med mye automatisk generert søppel i tillegg til kornotene.