Åpen barnehage banner

En åpen barnehage er litt annerledes enn andre barnehager.

Hva man vil delta på i vår barnehage er frivillig, og man kan komme og gå når man ønsker innenfor barnehagens åpningstider.

Vi vil gjerne at både voksne og barn skal trives og finne seg til rette hos oss. Vi tilbyr tilrettelagte aktiviteter og mye lek og sosialt samvær. Vi har et godt miljø inne i fine, store lokaler i kirkekjelleren, og en flott inngjerdet lekeplass ute.

Foreldre/foresatte har ansvaret for egne barn. Personalet planlegger, legger til rette for og deltar i dagens aktiviteter, og hjelper naturligvis til ved behov.

Vi serverer smørelunsj hver gang. Dette koster kr. 15 for barn og kr. 35 for voksne. Kaffe/te koster kr. 10 per dag.

Vi følger hovedsaklig skoleruten. Se kalender og plan for detaljert formasjon.

Barnehagens Facebook-gruppe

Dagen vår

Mandag 9–14, onsdag 9–15, fredag 9–14.

Barnehagen åpner, fri lek
Voksenstyrte aktiviteter, f.eks. forming, baking, …
Samling oppe eller nede
Lunsj
Ute på lekeplassen, eller inne for dem som ønsker det
Vi rydder for dagen
Barnehagen stenger

Live Facebook-sangstund 0–5 år

• 19. mars 2020

Live sangstund på Facebook

Siden det ikke lenger er mulig å møtes til forskjellige sangstunder i kirkene, så har vi nå startet opp en direktesendt sangstund fra hjemmekontoret til Eva (menighetspedagog i Laksevåg/Nygård) og Øyvind (menighetsarbeider i Olsvik).

Dette blir en halvtimes sangstund for barn i alderen 0 til 5 år sammen med en voksen (eldre barn kan så klart også være med). Dersom man har rytmeinstrumenter og/eller såpebobler tilgjengelig kan man finne det frem.

Sangstunden går direkte hver mandag, onsdag og fredag kl. 12 i denne Facebook-gruppen. Det er bare å be om medlemskap.

Sendingen vil ligge ute i 24 timer slik at sovetider kan opprettholdes, men det er ekstra hyggelig om de fleste følger direktesendingen slik at man kan gi kommentarer underveis.

Sangstundene vil fortsette så lenge barnehagene er stengte.

Åpen barnehage avlyst inntil videre

• 12. mars 2020

Pga. koronautbruddet holder Olsvik barnehage stengt inntil videre.

Informasjon ifm. koronautbruddet Les hele »

• 11. mars 2020

Koronavirus

Olsvik menighet forholder seg til råd og retningslinjer fra Fellesrådet, Bispedømmerådet, Bergen kommune og FHI.

Denne saken oppdateres fortløpende med informasjon om arrangementer, aktiviteter og annet vedr. korona-situasjonen. Åpne saken for å se all informasjon. Les hele artikkelen »

Høstens prosjekt med Barnekoret Shine

• 22. august 2019

Rockesock 2019

28. august starter Barnekoret Shine (4-10 år) sitt prosjekt: Rockesock. Onsdag 16. oktober blir det stor familiekonsert med bandet Naboen Min, og konserten heter Rockesock. De vil ha Barnekoret Shine med på konserten, og da trenger vi sangglade barn som vil være med på det.

Barnekoret Shine er en del av Superonsdag. Superonsdag starter med Åpen barnehage fra kl. 09.00. Fra onsdag 4. september blir det middagsservering kl. 15.00-17.00. Etter middagen blir det samling i kirkerommet kl. 17.00, før gruppene går hver til sitt. Barnekoret Shine øver i kirkerommet, mens Småbarnssang (1-3 år) og Legoklubben (7-10 år) er i kjelleren. Foreldre er velkommen til å oppholde seg i menighetssalen i kirkekjelleren. Kl. 18.00 er alle aktivitetene ferdig.

Mer informasjon om Barnekoret Shine, og påmelding, finner du her.

Velkommen til høstens prosjekt med Naboen Min, Barnekoret Shine og Rockesock!

Ingen hendelser

Ingen spesiell info om noen av dagene.

Samling

Klokken 11 er det samling. Dette er ofte et høydepunkt på dagen der vi prøver å se hvert enkelt barn, og variere programmet litt slik at det passer for flere aldersgrupper. Vi synger kjente barnesanger, øver på rim og regler og forteller/leker gjerne et enkelt eventyr.

Babysang

Babysang 0–12 mnd. er nesten hver onsdag i kirkerommet. Mer informasjon finner du på babysang-siden. Husk at for din baby er din stemme den vakreste i hele verden!

Knøttsing

En populær og flott stund med fin sang og musikk for alle som er i barnehagen! Knøttsing er siste onsdag i måneden. Da får vi besøk av Brith Barsnes Bjordal som er profesjonell sanger, samt folk fra staben i kirken som spiller instrumenter.

Minigudstjeneste

Staben som arbeider i kirken inviterer barnehagen opp i kirkerommet annenhver onsdag. Der får barna ringe med kirkeklokkene, synge, høre orgelet, høre en fortelling og tenne lys i lysgloben. Dette er frivillig, og man kan være nede i barnehagen dersom man ønsker det.

Lunsj

Vi serverer alltid smørelunsj i barnehagen. Her er skiver, pålegg, kaffe, te og melk – et flott måltid! Smørelunsj koster koster 15,– for barn og 25,– for voksne. Det er selvfølgelig fullt mulig å ta med egen matpakke.

Flott lekeplass

Rett bak kirken har vi en flott lekeplass som brukes flittig under Åpen barnehage. Lekeplassen er inngjerdet, og har flere flotte apparater.

Tur

Det er både fysisk utfordrende og deilig for sansene å ta en tur i skogen. Vi går tur annenhver uke. Da har vi flott terreng like utenfor gjerdet i barnehagen. Vi går ofte i skogen, og vogn kan ikke brukes. Husk klær og sko etter været! Barnehagen er åpen som vanlig for de som ikke vil bli med.

Bursdag

Vi markerer barnas bursdag ved at de får krone på hodet i samlingen, og sitte på konge-/dronningstol. Vi synger bursdagsang og tar bilder. Kronen får foreldre og barn pynte sammen.

Forming

Hver gang tilbyr vi ulike formingsaktiviteter. Det kan være å male, lage dukker, lime, bake, og så videre. Her er det bare å følge med på planen vår!

Utflukter

Vi prøver å ha en utflukt hvert semester. Steder vi har vært tidligere er Akvariet, Fløien, bondegårsbesøk m.m.

Babysang banner

De fleste onsdager er det babysang. Dette er gratis. Registrer deg her eller møt opp og registrer deg hos instruktør. Mer informasjon finner du på babysang-siden.

Besøk babysang sin nettside »