• 11. september 2020

Naturbilde fra Hardbakka

Tekst og foto: Heidi Merete Baird. Bønnene er fra en keltisk liturgi.

Gud, fyll meg med kraft
når alt føles tomt.
La din visdom lede meg
når jeg er forvirret.
Ditt øye se meg
når jeg er i konflikt.
Ditt øre høre meg
når alt er kaos og forvirring.

Jeg tror det er flere enn meg som blir forvirret eller føler seg tom i møte med korona, skiftende regler, bekymring for våre kjære, en usikker fremtid. Det er mye som skjer og mye som forandrer seg. Og så er det noen ting som står fast.

En ting som ikke har forandret seg, er muligheten vår til å komme til Gud i bønn. Uansett hvor vi er, kan vi vende oss direkte til Gud, uten noen mellommann eller ytre forbredelser. Vi kan be fritt det som ligger oss på hjertet, stort og smått. Vi kan bruke faste bønner, som kan sette ord på det vi ikke får sagt selv. Vi kan sitte i stille bønn og vite at Ånden ber sammen med oss.

Selv om vi kan be alene, er det mange som setter pris på å be sammen med andre. Om det føles naturlig kan du be sammen med andre du kjenner, eller du kan være med på felles bønn når vi er sammen i kirken.

Du kan alltid vende deg direkte til Gud. Samtidig setter du kanskje pris på å vite at noen ber for deg, at noen husker på akkurat det du strever med. En av skattene i det kristne fellesskapet er at vi kan be for hverandre og stå sammen på den måten. Om det er noe du ønsker jeg skal be for, kan du alltid spørre meg når vi møtes, eller sende en epost til hb776@kirken.no.

Kanskje har du noen ganger tid til å fordype deg i bønnen, mens andre ganger blir det noen korte setninger. Jeg vil gjerne dele en morgenbønn for de gangene du ikke har tid eller krefter til noe lenger:

Herre, vi overlater til deg alt vi er,
alt vi har, alt vi gjør, og alle vi møter denne dagen.
Måtte alle få kjenne ditt nærvær.
Amen.