• 24. august 2015

På troen løs - Halvor Nordhaug utenfor Litteraturhuset

Denne høsten starter en serie på Litteraturhuset i Bergen der biskop Halvor Nordhaug vil møte flere kjente personer i samtale om aktuelle spørsmål knyttet til tro, tvil og livssyn.

«På troen løs» er en møteserie der biskopen ønsker å slippe troen løs fra kirken sitt indre rom og utsette den for spørsmål, kritikk og forsvar. I løpet av ti samtaler vil han møte tvilere, troende, ateister og alt i mellom. Fast moderator er Håvard Nyhus, blant annet kommentator i Bergens Tidende og Vårt Land. Serien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Første møte blir 2. september. Da er temaet «Spor av Gud i loven» og samtalepartner er professor i rettshistorie, Jørn Øyrehagen Sunde.

Den 14. oktober er forfatter Hanne Ørstavik gjest i en samtale om hvordan en kan forkynne det språkløse. Andre datoer i høst er 19. november og 9. desember. En kan blant annet høre generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk forbund diskutere religionens plass i det offentlige rom. Andre gjester blir ordfører Trude Drevland, astrofysiker Øystein Elgarøy, professor Frank Aarebrot, artist Herborg Kråkevik, filosof Henrik Syse og debattredaktør Hilde Sandvik.