•   7. januar 2016

Alpha-kurs

Oppdatering: Det er mulig å stikke innom på enkelte kurskvelder selv om du ikke har vært med fra starten. Gi en lyd og vær velkommen!

Ønsker du å lære mer om den kristne tro?

Våren 2016 arrangerer Olsvik og Loddefjord menigheter felles Alpha-kurs. Kurset omhandler viktige og interessante spørsmål innenfor kristendom, som: Hvorfor døde Jesus? Hva gjør Den hellige ånd? Helbreder Gud i dag?

Mer enn 24 millioner mennesker over hele verden har funnet ut at det er vel verd å gjennomføre Alpha-kurs – i kirker, bedehus, i et hjem, på studiestedet eller i fengsel. Alpha er å finne i 169 land, og er oversatt til 112 språk.

Kveldene vil bestå av felles måltid, sangstund, undervisning (foredrag) og muligheter for spørsmål og samtaler i grupper. Kurset går over 10 mandager fra 11. januar til 14. mars, kl. 19.00–21.30. I tillegg er helgen 26.–27. februar satt av til sammenhengende undervisninger og fellesskap.

Kurset vil avholdes annenhver gang i Loddefjord menighetshus og i kirkekjelleren i Olsvik kirke. Ved behov setter vi opp transport mellom de to stedene.

Alpha-kurset er gratis. Påmelding til Hans Petter Dahl på 971 67 683 eller hans.p.dahl@bergen.kirken.no, eller Terje Aarland på 930 31 063 eller terje.aarland@gmail.com.

Følgende tema dekkes:

• Hvem er Jesus?
  • Hvorfor døde Jesus?
  • Hvordan kan vi tro?
  • Hvorfor og hvordan kan jeg be?
  • Hvorfor og hvordan lese Bibelen?
  • Hvordan leder Gud oss? (weekend)
  • Hvem er Den Hellige Ånd? (weekend)
  • Hva gjør Den Hellige Ånd? (weekend)
  • Hvordan kan jeg bli fylt av Den Hellige Ånd (weekend)
  • Hvordan kan jeg gjøre det beste ut av resten av livet mitt?
  • Hvordan kan jeg stå imot det onde?
  • Hvorfor og hvordan fortelle det til andre?
  • Helbreder Gud i dag?
  • Hvilken betydning har kirken?

Følgende mandager er vi i Loddefjord menighetshus: 11. januar, 25. januar, 8. februar, 22. februar, 7. mars.

Følgende mandager er vi i Olsvik kirke: 18. januar, 1. februar, 15. februar, 29. februar, 14. mars.