Dåp illustrasjon

Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager.

Olsvik kirke er lys og trivelig, og godt tilrettelagt for dåp. Vi håper at du som hører til i menigheten vår velger å døpe barnet hos oss, hvor barnet og familien vil bli møtt og fulgt opp.

Vi har en god ordning med en felles dåpssamling for alle som har dåp samme måned. Her kan vi avklare praktiske spørsmål, samtale litt om dåp og gi noen tanker om trosopplæring og kirkens arbeid i Olsvik. Samlingen varer omtrent en time, og er viktig for både far og mor, faddere og oss som arbeider i Olsvik kirke. Vi vil gjerne at dere som foreldre prioriterer denne samlingen sammen. Ta gjerne med fadderne hvis det passer.

Foreldre og faddere har del i et hellig ansvar om å lære opp barnet i den kristne tro. Som oppmuntring til trosopplæring har vi laget en god dåpspakke til alle som blir døpt. Denne blir utdelt på gudstjenesten.

Generell informasjon om dåp i Den norske kirke finner du på Den norske kirkes nettsider.

Fremgangsmåte ved dåp

Registrering til dåp i kirkene i Bergen skjer gjennom Kirketorget, som er et sentralt kontor for alle kirkene i Bergen. Dere sender forespørsel om dåp ved å sende inn skjemaet på lenken nedenfor. Der finner dere også tilgjengelige datoer for dåp.

På skjemaet kan dere også velge dato for dåpssamling. Dere velger datoen som passer for dere. Vi har dåpssamlinger en onsdag i måneden kl. 10:00 i Olsvik kirke. Det er ønskelig at begge foreldre møter på denne samlingen. Ta gjerne med faddere om de har anledning.

Er dere i tvil om hvem som kan være faddere, så kan dere rådføre dere med Kirketorget.

Les mer og finn tid for dåp »

Ved spørsmål, kontakt
Kirketorget