Colla Voce banner
Colla Voce synger på scenen

Colla Voce – «følg stemmen» – er et nytt kor for alle som er 20 år og oppover (enten du er 20 eller 90), uansett om du har sunget i kor tidligere eller ikke. Vi øver i Olsvik kirke hver mandag kl. 19:30–21:30 og ledes av den sprudlende og svært dyktige sangpedagogen Angela Vågenes.

Besøk oss på Facebook!

Vi trenger deg! Ja, du ja!

Vi er for øyeblikket noen titalls sangglade mennesker med godt humør, god spredning i alder, passelige ambisjoner og masse entusiasme! Vi ønsker gjerne å bli mange flere.

Vil du lære mer om stemmebruk? Liker du å synge, eller er du nysgjerrig på å synge i kor? Da vil vi ha deg! Bare stikk innom på en mandagsøvelse, eller ta kontakt for mer informasjon.

Vel møtt til korøvelse!

Kommende opptredener

Colla Voce illustrasjon

Tre kor fremfører eget program, synger sammen, og leder allsang. Danseinnslag med argentinsk tango v/ Tango Abrozo.

Colla Voce – «følg stemmen» – er Olsvik menighets splitter nye kor (stiftet 2016) for alle som er 20 år og oppover (enten du er 20 eller 90), uansett tidligere erfaring med kor. De er for øyeblikket noen titalls sangglade mennesker med godt humør, god spredning i alder, passelige ambisjoner og masse entusiasme, og ønsker gjerne å bli mange flere. Koret øver i den nydelige akustikken til Olsvik kirke hver mandag kveld, og ønsker alltid nye medlemmer hjertelig velkommen. Korets faste dirigent er Angela Vågenes, men i sesongen 2017-2018 dirigeres de av Synnøve W. Haaland.

Sund Blandakor ble stiftet i 1974 og har i dag 41 medlemmer. Koret øver ukentlig i Kausland menighetshus, og har et variert repertoar innen flere sjangre, blant annet salmer, viser fra inn- og utland, negro spirituals og folkeviser, og naturligvis også visene til Johannes Kleppevik som også er fra Sotra. Koret deltar på mange ulike arrangement som kirkekonserter, pensjonisttreff, kulturarrangement og ulike jubileumskonserter, og dirigeres av Ann Jorun Hillersøy.

Biskosphavn Vokal hører til i området som en gang var biskopens havn, nå bedre kjent som Ytre Sandviken. Målet deres er å bidra til gode musikalske opplevelser for publikum, enten det er i Biskopshavn kirke eller på et gatehjørne. Koret består av personer i lokalområdet som liker å synge. Noen har sunget i kor før, andre ikke. De er en del av menighetens arbeid, og med stor takhøyde og lav terskel er det rom for at mange føler seg hjemme i koret. De har et variert repertoar der tradisjonell og moderne kirkemusikk, rytmisk musikk og folkemusikk synges side om side. Koret ble etablert i 2011, har ca. 30 aktive sangere, og dirigeres av Kathrine B. Thorstensen.

Tango Abrozo består av Solveig Eline Jansen og Bogdan Ududec, som er med i danseklubben i det bergenske miljøet for argentisk tango.

Billetter kr. 100.

Nordlandskoret fyller 95 år, og feirer dette med en flott konsert sammen med Colla Voce i Sælen kirke. Mer info kommer!

Julaften. Familiegudstjeneste v/ Nobukazu Imazu. Colla Voce synger. Dagens tekst: Luk. 2, 1–20.

Følgende endringer er gjort i semesterplanen:

• Øvingen mandag 30. oktober varer fra 18:30 til 21:30.
  • Vi har fått tidspunkt på konserten med Nordlandskoret 4. november. Vi møter kl. 16:00 i Sælen kirke.
  • Vi synger på menighetens basar lørdag 25. november. Basaren er på dagtid, ca. 12-14-tiden. Vi er bedt om å synge rundt 13:00–13:30.

På søndag møter vi kl. 16:00 i Olsvik kirke. Vi har lydsjekk 16:40–17:00 som kor nr. 2 av 3. Etter siste kors lydsjekk (ca. 17:20) tar vi en gjennomgang av Fadervår sammen med de andre korene - vær klar slik at dette går effektivt. Se semesterplanen for program og rekkefølge.

Få e-post når det kommer nye meldinger fra styret:

Du må bli med i notegruppen på MuseScore før du kan lytte til og skrive ut noter. Følg stegene nedenfor for å bli med i notegruppen.

1. Gå inn på MuseScore-gruppen til koret.
  2. Trykk «Log in» øverst til høyre, og så på Facebook-knappen (Facebook er det enkleste, men du kan også lage brukernavn/passord om du heller vil det.)
  3. Når du har logget inn skal du være kommet tilbake til MuseScore-gruppen. Trykk på knappen «Join» for å bli med i gruppen (i skrivende stund er denne knappen øverst til høyre på den grå delen av siden, under det blå).

For å lytte til noter med MuseScore må du være med i notegruppen på MuseScore. Se Hvordan bli med i notegruppen på MuseScore for detaljer. Når du er medlem følger du stegene nedenfor for å lytte til noter.

1. Last ned appen MuseScore til Android, eller MuseScore Songbook til iPhone/iPad (Android-appen er gratis, iPhone/iPad-appen koster 15-20 kr – det er vel verdt det).
  2. Åpne appen og logg inn på samme måte som du gjorde på nettsiden (f.eks. med Facebook-knappen).
  3. Alle notene våre er tagget med ordet collavoce (i ett ord), så søk etter collavoce for å finne dem.
  4. Når du er inne på noten, så er det en «volumbryter»-knapp nederst til høyre. Klikk på den. Her kan du stille volumet på de ulike stemmene (og til og med skjule stemmene fra notene på skjermen om du vil det).

Obs: Pass på at du ikke endrer toneart ved et uhell. Før du øver på en sang, klikk gjerne på «tannhjulet» nederst i appen, og klikk på «Original»-knappen nederst (knappen skal da være blå – det betyr at tonearten er riktig). Her kan du for øvrig også endre tempoet om du ønsker det.

Obs: Det går an å lytte på noter direkte på nettsiden til MuseScore også (i stedet for i appen), men da kan du ikke stille volumet på hver stemme. Bruk appen i stedet.

For å skrive ut noter må du være med i notegruppen på MuseScore. Se Hvordan bli med i notegruppen på MuseScore for detaljer. Når du er medlem følger du stegene nedenfor for å skrive ut noter.

1. Gå inn på MuseScore-gruppen til koret.
  2. Nå som du er med i gruppen kan du klikke på fanen «Sheet music» inne på gruppen for å se alle notene. Klikk på noten du vil skrive ut.
  3. Klikk «Download» og så «PDF» for å laste ned notene slik at du kan skrive dem ut.