Åpen barnehage banner

En åpen barnehage er litt annerledes enn andre barnehager.

Hva man vil delta på i vår barnehage er frivillig, og man kan komme og gå når man ønsker innenfor barnehagens åpningstider.

Vi vil gjerne at både voksne og barn skal trives og finne seg til rette hos oss. Vi tilbyr tilrettelagte aktiviteter og mye lek og sosialt samvær. Vi har et godt miljø inne i fine, store lokaler i kirkekjelleren, og en flott inngjerdet lekeplass ute.

Foreldre/foresatte har ansvaret for egne barn. Personalet planlegger, legger til rette for og deltar i dagens aktiviteter, og hjelper naturligvis til ved behov.

Vi serverer smørelunsj hver gang. Dette koster 15,– for barn og 25,– for voksne.

Vi følger hovedsaklig skoleruten. Se kalender og plan for detaljert formasjon.

Barnehagens Facebook-gruppe

Dagen vår

Mandag 9–14, onsdag 9–15, fredag 9–14.

Barnehagen åpner, fri lek
Voksenstyrte aktiviteter, f.eks. forming, baking, …
Samling oppe eller nede
Lunsj
Ute på lekeplassen, eller inne for dem som ønsker det
Vi rydder for dagen
Barnehagen stenger

Sanseteater 14. mai

• 19. april 2018

Sanseteater

Mandag 14. mai kl. 10 blir det sanseteater med Jorid Flisram Skare. Forestillingen er skreddersydd aldersgruppen 0–3 år. Velkommen!

Velkommen til internasjonal middag i barnehagen

• 19. februar 2018

Barnehagen internasjonal middag

7. mars inviterer Olsvik åpen barnehage til internasjonal middag kl. 15–17. Du og familien er hjertelig invitert til å bli med. Vi samles i barnehagens lokaler i kirkekjelleren og spiser middag sammen, store og små, før vi har hobbyaktivitet og fri lek.

Kommer du fra et annet land enn Norge? Ta gjerne med en dessert fra hjemlandet ditt!

Pris kr. 50 per person, maks kr. 100 per familie.

Påmelding før mandag 5. mars til 55 30 81 70 eller hb776@kirken.no.

God jul!

• 11. desember 2017

Siste dag før juleferien er onsdag 20. desember. Vi starter opp igjen onsdag 3. januar kl. 09:00–15:00. God jul, og velkommen tilbake!

Langåpent onsdag 20. september

• 28. august 2017

Onsdag 20 september blir det langåpent!

Her har vi vanlig dag i barnehagen kl 09–15. Kl 15:30–16:30 blir det servert middag. Her koster det kr. 50 per voksen og kr. 30 per barn. Om du ønsker middag må du melde deg på innen mandag 18. september.

16:30–17:30 blir det aktiviteter oppe for fireåringene, mens det blir aktiviteter for de andre barna nede 16:30–17:00.

Kl. 17:30 stenger barnehagen, men barn mellom 3–6 år er velkommen til å bli med på MiniSing som starter da.

Vel møtt! :)

Siste dag før ferien.

Babysang 6-12 mnd.

Ingen flere hendelser

Mandag 18. juni

Onsdag 20. juni Sommeravslutning

Vi griller pølser til lunsj (om det er ildforbud lager vi i stand inne). De som ønsker det kan ta med seg dessert. Barnehagen ordner is.

Babysang 0-6 mnd.
Samlingsstund
Vi griller pølser og koser oss med dessert

Fredag 22. juni

Siste dag før ferien.

Babysang 6-12 mnd.
Smørelunsj
Ingen spesiell info om noen av dagene.

Samling

Klokken 11 er det samling. Dette er ofte et høydepunkt på dagen der vi prøver å se hvert enkelt barn, og variere programmet litt slik at det passer for flere aldersgrupper. Vi synger kjente barnesanger, øver på rim og regler og forteller/leker gjerne et enkelt eventyr.

Babysang

Babysang er nesten hver onsdag (0–6 mnd.) og fredag (6–12 mnd.) i kirkerommet. Mer informasjon finner du på babysang-siden. Husk at for din baby er din stemme den vakreste i hele verden!

Knøttsing

En populær og flott stund med fin sang og musikk for alle som er i barnehagen! Knøttsing er siste onsdag i måneden. Da får vi besøk av Brith Barsnes Bjordal som er profesjonell sanger, samt folk fra staben i kirken som spiller instrumenter.

Minigudstjeneste

Staben som arbeider i kirken inviterer barnehagen opp i kirkerommet annenhver onsdag. Der får barna ringe med kirkeklokkene, synge, høre orgelet, høre en fortelling og tenne lys i lysgloben. Dette er frivillig, og man kan være nede i barnehagen dersom man ønsker det.

Lunsj

Vi serverer alltid smørelunsj i barnehagen. Her er skiver, pålegg, kaffe, te og melk – et flott måltid! Smørelunsj koster koster 15,– for barn og 25,– for voksne. Det er selvfølgelig fullt mulig å ta med egen matpakke.

Flott lekeplass

Rett bak kirken har vi en flott lekeplass som brukes flittig under Åpen barnehage. Lekeplassen er inngjerdet, og har flere flotte apparater.

Tur

Det er både fysisk utfordrende og deilig for sansene å ta en tur i skogen. Vi går tur annenhver uke. Da har vi flott terreng like utenfor gjerdet i barnehagen. Vi går ofte i skogen, og vogn kan ikke brukes. Husk klær og sko etter været! Barnehagen er åpen som vanlig for de som ikke vil bli med.

Bursdag

Vi markerer barnas bursdag ved at de får krone på hodet i samlingen, og sitte på konge-/dronningstol. Vi synger bursdagsang og tar bilder. Kronen får foreldre og barn pynte sammen.

Forming

Hver gang tilbyr vi ulike formingsaktiviteter. Det kan være å male, lage dukker, lime, bake, og så videre. Her er det bare å følge med på planen vår!

Utflukter

Vi prøver å ha en utflukt hvert semester. Steder vi har vært tidligere er Akvariet, Fløien, bondegårsbesøk m.m.

Babysang banner

De fleste onsdager og fredager er det babysang. Dette er gratis. Registrer deg her eller møt opp og registrer deg hos instruktør. Mer informasjon finner du på babysang-siden.

Besøk babysang sin nettside »