Åpen barnehage banner

En åpen barnehage er litt annerledes enn andre barnehager.

Hva man vil delta på i vår barnehage er frivillig, og man kan komme og gå når man ønsker innenfor barnehagens åpningstider.

Vi vil gjerne at både voksne og barn skal trives og finne seg til rette hos oss. Vi tilbyr tilrettelagte aktiviteter og mye lek og sosialt samvær. Vi har et godt miljø inne i fine, store lokaler i kirkekjelleren, og en flott inngjerdet lekeplass ute.

Foreldre/foresatte har ansvaret for egne barn. Personalet planlegger, legger til rette for og deltar i dagens aktiviteter, og hjelper naturligvis til ved behov.

Vi serverer smørelunsj hver gang. Dette koster 35,– per familie (15,– for barn, 20,– for voksne dersom bare én skal spise).

Vi følger hovedsaklig skoleruten. Se kalender og plan for detaljert formasjon.

Besøk oss på Facebook!

Dagen vår

Mandag 9–14, onsdag 9–15, fredag 9–14.

Barnehagen åpner, fri lek
Voksenstyrte aktiviteter, f.eks. forming, baking, …
Samling oppe eller nede
Lunsj
Ute på lekeplassen, eller inne for dem som ønsker det
Vi rydder for dagen
Barnehagen stenger

God sommer!

• 23. juni 2017

Barnehagen ønsker alle en riktig fin sommer og lykke til videre med skole eller barnehageplass! Vi åpner igjen ved skolestart, og alle er velkommen tilbake til oss.

Min kirkebok Les hele »

• 1. februar 2017

4-årssamling

Hei du som fyller fire år i år! Vi har den store gleden av å invitere deg til samling og utdeling av bok i Olsvik kirke. Samlingene er onsdag 8. og 15. februar. Vi håper du blir litt bedre kjent med kirken din på denne samlingen. Det blir, sang, lek, moro og middag! Søndagen etter, 19. februar, deler vi ut bok. Alle er velkommen til å være med på samlingene, prøve ut MiniSing og være med å delta på gudstjenesten.

Vi gleder oss til å treffe deg i kirken din!

Meld deg på her »

Foreldre/foresatte: Se resten av artikkelen for mer praktisk informasjon.

Les hele artikkelen »

Menigheten synger julen inn med Colla Voce

Julesang med Colla Voce

Julesanger, gløgg, saft og pepperkaker - nå kommer julen til Olsvik! Mandag 5. desember kl. 18 blir det julestemning for både små og store når menigheten synger julen inn under ledelse av Colla Voce, menighetens nye voksenkor.

Vi byr på en fin blanding av allsang, julehistorier og opptreden ved Colla Voce, og lover familievennlig julehygge for liten og stor. Du kler deg bare i ditt beste smil og synger fra benkene med den stemmen du har, eller sitter og nyter julestunden i stillhet om du heller vil det - du er hjertelig velkommen uansett.

Gratis inngang. Kollekt ved utgangen.

Velkommen til vår første internasjonale middag!

Middag

Onsdag 9. november kl. 17:00 er du velkommen til den aller første internasjonale middagen i Olsvik kirke! Påmelding før 2. november til heidi-merete.baird@bergen.kirken.no.

Denne ettermiddagen vil vi spise sammen og snakke om hva det betyr å gå på besøk i ulike land. Barna kan leke, vi hører på musikk o.l.

Middagen blir et treff mellom mennesker fra ulike kulturer, inkludert norsk kultur. Vi håper på et hyggelig fellesskap hvor vi kan bli bedre kjent med hverandre.

Hvis du vil kan du gjerne ta med en dessert fra ditt eget land!

Pris kr. 50 per pers, maks kr. 100 per familie.

Middagen er et samarbeid mellom Olsvik menighet, Loddefjord menighet og Laksevåg frivilligsentral.

Ingen hendelser

Ingen spesiell info om noen av dagene.

Samling

Klokken 11 er det samling. Dette er ofte et høydepunkt på dagen der vi prøver å se hvert enkelt barn, og variere programmet litt slik at det passer for flere aldersgrupper. Vi synger kjente barnesanger, øver på rim og regler og forteller/leker gjerne et enkelt eventyr.

Babysang

Babysang er nesten hver mandag (0–6 mnd.) og onsdag (6–12 mnd.) i kirkerommet. Mer informasjon finner du på babysang-siden. Husk at for din baby er din stemme den vakreste i hele verden!

Knøttsing

En populær og flott stund med fin sang og musikk for alle som er i barnehagen! Knøttsing er siste onsdag i måneden. Da får vi besøk av Brith Barsnes Bjordal som er profesjonell sanger, samt folk fra staben i kirken som spiller instrumenter.

Minigudstjeneste

Staben som arbeider i kirken inviterer barnehagen opp i kirkerommet annenhver onsdag. Der får barna ringe med kirkeklokkene, synge, høre orgelet, høre en fortelling og tenne lys i lysgloben. Dette er frivillig, og man kan være nede i barnehagen dersom man ønsker det.

Lunsj

Vi serverer alltid smørelunsj i barnehagen. Her er skiver, pålegg, kaffe, te og melk – et flott måltid! Smørelunsj koster 35,– per familie (gratis for registrerte babysangere). Det er selvfølgelig fullt mulig å ta med egen matpakke.

Flott lekeplass

Rett bak kirken har vi en flott lekeplass som brukes flittig under Åpen barnehage. Lekeplassen er inngjerdet, og har flere flotte apparater.

Tur

Det er både fysisk utfordrende og deilig for sansene å ta en tur i skogen. Vi går tur annenhver uke. Da har vi flott terreng like utenfor gjerdet i barnehagen. Vi går ofte i skogen, og vogn kan ikke brukes. Husk klær og sko etter været! Barnehagen er åpen som vanlig for de som ikke vil bli med.

Bursdag

Vi markerer barnas bursdag ved at de får krone på hodet i samlingen, og sitte på konge-/dronningstol. Vi synger bursdagsang og tar bilder. Kronen får foreldre og barn pynte sammen.

Forming

Hver gang tilbyr vi ulike formingsaktiviteter. Det kan være å male, lage dukker, lime, bake, og så videre. Her er det bare å følge med på planen vår!

Utflukter

Vi prøver å ha en utflukt hvert semester. Steder vi har vært tidligere er Akvariet, Fløien, bondegårsbesøk m.m.

Babysang banner

De fleste mandager og onsdager er det babysang. Dette er gratis og lunsj i barnehagen er inkludert. Registrer deg her eller møt opp og registrer deg hos instruktør. Mer informasjon finner du på babysang-siden.

Besøk babysang sin nettside »